Top

Afzuigkappen

Afzuigkappen vroeger

Vroeger, heel vroeger deden wij een raam open als er gekookt werd. Toen hadden wij nog geen wasemkap. In de winter lieten wij het raam dicht, met als gevolg condens.

Nu is de afzuigkap onmisbaar

Tegenwoordig is er voor elke situatie een oplossing met tal van afzuigkappen op de markt. In elke kleur, vorm, met of zonder motor. Voor aansluiting op bijvoorbeeld mechanische ventilatie hebben wij een afzuigkap welke motorloos is. Novy heeft trouwens HR afzuigkappen. Deze blaast lucht en vormt zodanig een luchtgordijn over het kookvlak. Nu moet de kookdamp wel de wasemkap in.

Wave Downdraft

Helemaal HOT zijn de downdrafts welke geïntegreerd zitten in het aanrechtblad. Na het drukken op een knopje komen deze vaak langzaam omhoog om daarna te voldoen aan onze wensen, namelijk het afvoeren van kookdampen en (nare)luchtjes.
Bij Wave Design zijn er vele mogelijkheden en uitvoeringen in downdrafts

Wave Afzuigkap

Met de Wave afzuigkap, bijvoorbeeld een plafondunit, wordt altijd een afstandsbediening meegeleverd. Dit is geen "extra" accessoire, maar standaard.
Let er op bij het plannen van uw nieuwe keuken, dat er ook Wave afzuigkappen zijn die +/- een levertijd van 5 weken hebben. Dit om teleurstelling te voorkomen, zodat alles netjes op tijd bij u in huis is.

Hoe kies ik de juiste schouwkap voor mijn keuken?

Tot voor kort diende de wasemkap puur voor het afvoeren van kookdamp en (nare) luchtjes. Tegenwoordig maken wij het onderscheid, komt deze in het plafond, bouwen wij hem in in de klassiek getimmerde schouw, vervangt hij een bestaande (bijvoorbeeld een vlakschermkap). Welke kleur wilt u? Het mooie makkelijk te reinigen RVS of juist wit, omdat dit mooi aansluit bij de rest van het plafond. Bij sommige merken/modellen, bijvoorbeeld de Wave afzuigkap, is het zelfs mogelijk om de buitenkant af te laten werken in een door u bepaalde RAL-kleur.
Wil ik er verlichting in, hoeveel spotjes, LED of halogeenlicht? Zoals u ziet zijn er dus heel veel mogelijkheden.

Merken wasemkappen

Wij verkopen voor ieder budget afzuigkappen en bieden onder andere aan van: Aeg, Atag, Novy, Pelgrim, Etna, Wave Design, Franke, Zanussi, Whirlpool, Bauknecht, etc.

Vragen?

Mocht u vragen hebben, dan beantwoorden wij deze graag. Per email reageren wij doorgaans binnen 2 uur, ook 's-avonds en in het weekend.